MENIU

Dienos pietūs restorane darbo dienomis nuo 12.00–15.00 val. 
Kaina 4,05 €.
Kiekvieną dieną vis nauji dvariški patiekalai, maloniai kviečiame!
 
 
 
SALOTOS
SALAD

Šviežių daržovių salotos su feta sūriu, saulėje džiovintais pomidorais  4,70
ir grūdų pabarstukais                                                                                                              
Fresh Vegetable Salad with Feta and Sun-dried Tomato tossed with Nuts

Šviežių daržovių salotos su tunu ir fermentiniu sūriu                                4,00
Fresh Vegetable Salad with Cheese and Tuna

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša                                 4,00
Fresh Vegetable Salad with Salmon Fillet
 
Vištienos salotos su avokadu ir apelsinais, patiekiama su česnakiniu                 3,80   
majonezo arba medaus padažu                                                  
Chicken Salad with Avocado and Oranges, served with Garlic, 
Mayonnaise or Honey Sauce
 
Daržovių salotos su rūkytu kumpiu, česnakiniu majonezo 3,10
padažu ir skrebučiais            
Vegetable Salad with Smoked Ham, Garlic, Mayonnaise and Croutons

Mozarelos sūrio ir pomidorų salotos su baziliku                                         3,10
Mozzarella and Tomato and Salad seasoned with Basil
 
Šviežių daržovių asorti su provanso žolelėmis                                                     2,50 
Assorted Fresh Vegetables with Herbs of Provance 


UŽKANDĖLĖS
APPETIZERS


Lašišų griežinėliai (carpaccio) su salotų puokšte, kaparėliais ir 6,00
baltojo vyno padažu                                                                                      
Salmon Carpaccio with Salad Bouquet, Caper and White Wine Sauce
 
Prancūziškos ančių kepenėlės su karamelizuotais mėlynųjų svogūnų                 8,80    
ir juodųjų serbentų terre                                                                                  
French Duck Liver with Caramelized Onions and Black Currant Terre

Karališkosios krevetės su avokadu ir saulėje džiovintais pomidorais 5,50
King Prawns with Avocado and Sun-dried Tomatoes
 
Silkė kaimiškai (silkė, karštos bulvės, svogūnai, pomidorai, grietinė) 3,10
Country-style Herring (herring, hot potatoes, onions, 
tomatoes, sour cream)
 
Silkės užkandėlė su marinuotomis kelmutėmis                                                     3,80 €
Herring Appetizer with marinated Nameko Mushrooms 
 
Gruzdinta duona su česnakais                                                                                2,00 
Fried Bread with Garlic
 
Gruzdinta duona su česnakiniu sūrio padažu                                                         2,60 
Fried Bread with Cheese and Garlic Sauce
 
Kaimiška užkanda prie samanės (rūkyti lašiniai, kaimiška dešra,                         3,20 
svogūnai, rauginti agurkėliai, juoda duona)
Rustic Snack to Homemade vodka (smoked bacon, rustic sausage, 
onions pickled cucumbers, brown bread) 

Užkanda prie alaus (skilandinė dešra, sūris „Džiugas“, svogūno žiedai                4,50 
tešloje, gruzdintos daržovės Tempura tešloje, rauginti agurkėliai 
Beer Snack (rustic sausage, "Džiugas" cheese, onion rings in batter, 
fried vegetables in Temmpura batter)
 
Užkandžių rinkinys prie vyno (sūris, vaisiai, alyvuogės, parmos kumpis)            4,70 
Wine Snack (cheese, fruit, olives, Parma ham) 
 
Sraigės su česnakiniu sviestu patiekiamos su                                                        5,00 
prancūzišku skrebučiu (6 vnt.) 
Snails with Garlic Butter, served with French Toast 
 
Svogūnų žiedai Tempura tešlos apvalkale                                                                  2,50 
Onion Rings in Temmpura Batter
 
Specialaus marinavimo juodosios ir žaliosios alyvuogės                                      2,50 
Marinated black and green Olives                       
 

VEGETARIŠKI PATIEKALAI IR KARŠTI UŽKANDŽIAI
VEGETARIAN MEALS AND HOT SNACKS
 
Firminis dvaro daržovių sluoksniuotis su ožkos sūriu                                          5,00 
Speciality of Manor House – Vegetables Layered with Goat Cheese
 
Keptos daržovės pagardintos česnakais                                                                 3,10  
Grilled Vegetables seasoned with Garlic

Daržovių apkepėlė                                                                                                 3,00 
Vegetable Snack
 SRIUBOS
SOUPS
 
   
 
Dvaro baravykienė duonos kubilėlyje                                                                      5,00 
Manor House Boletus Cream-soup in a Loaf of Bread

Vištienos sultinys su sūriu apkeptais skrebučiais 2,00
Chicken Broth with Fried Croutons and Cheese

Lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis 3,00
Cold Beetroot Soup with Potatoes
 
 

MILTINIAI PATIEKALAI
MEALY DISHES

Naminiai makaronai su lašiša, grietinėlės padažu ir Parmezano sūriu                   4,50 €
Homemade Pasta with Salmon, Cream Sauce and Parmesan Cheese
                         
Blyneliai su kumpiu ir sūriu                                                                                     3,80 
Crepes with Ham and Cheese
 
Blyneliai su varške ir trintų braškių padažu                                                                        3,10 €  
Crepes with Curd and Strawberries Sauce
  
Blyneliai su bananais ir šokolado padažu                                                                 3,10 
Crepes with Banana and Chocolate Sauce
 
 
DVARO FIRMINIAI PATIEKALAI
BISTRAMPOLIS MANOR HOUSE SPECIALS

Dvaro triušis grietinėlės padaže su džiovintomis slyvomis bulvių koše ir              9,50 
burokėlių salotomis                                                                                        
Manor Rabbit in Cream Sauce with Mashed Potatoes, Prunes and 
Beetroots Salad
 
Kepta antis su karamelizuotais obuoliais, kriaušėmis pagardinta medaus              10,50 
ir spanguolių padažu
Fried Duck with Caramelized Apples, Pears and Honey flavored with
Cranberry Sauce
 
Šernienos kepsneliai su riešutų plutele, raudonojo vyno padažu ir bulvių             10,90 
bei morkų koše
Wild Boar Steak with Walnut Crust, Red Wine Sauce and 
Mashed Potatoes and Carrots
 
Brandintas ėrienos „Rump“ kepsnys patiekiamas su įdaryta paprika                     12,50 €                                                                                          
ir balzamiko padažu
Roast Matured Lamb „Rump“served with Stuffed Pepper and Balsamic Sauce
 
              

KARŠTIEJI PAUKŠTIENOS PATIEKALAI
MAIN POULTRY DISHES
 
Vištienos kepsnys su grietinėlės ir špinatų padažu, patiekiama su                        4,50 €
virtais ryžiais ir šviežių daržovių krepšeliu
Roast Chicken with Cream and Spinach Sauce, served with 
Boiled Rice and Vegetables Basket
 
Vištienos file, įdaryta mozarelos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais,             6,00 
patiekiama su bulvių piure, šviežiomis daržovėmis ir pikantišku padažu                 
Chicken Fillet stuffed with Mozzarella and Sun-dried Tomatoes, 
served with Mashed Potatoes, Fresh Vegetables and Spicy Sauce                                                                              
 
Kalakutienos kepsnys su fetos tipo sūrio padažu, morkų ir bulvių piure               7,60   
Roast Turkey with Feta type Cheese Sauce, Carrot and Potato Puree

Kalakutienos juostelės su karštais vaisiais, daržovėmis ir saulėje 6,30
džiovintais pomidorais, patiekiama su virtais ryžiais                                              
Turkey Strips with Hot Fruits, Vegetables and Sun-dried Tomatoes, 
served with Boiled Rice 

KARŠTIEJI MĖSOS PATIEKALAI
MAIN MEAT DISHES
 
Aluje virtos naminės dešrelės, patiekiamos su gruzdintomis bulvėmis,               5,80 
garstyčiomis ir šviežiomis daržovėmis                                                               
Homemade Sausages cooked in Beer, served with Fried potatoes,
Mustard and fresh Vegetables
  
Kiaulienos kepsnys su kauliuku patiekiamas su kepta česnako galvute,               7,00 
bulvių skiltelėmis su kanapėmis ir burokėlių salotomis                                          
Pork T-bone Steak served with Roasted Garlic Head, Potato Wedges 
with Cannabis and Beetroot Salad
  
Kiaulienos šonkauliukai su gruzdintomis bulvių skiltelėmis,                               7,50 €
marinuotomis daržovėmis ir krienų padažu            
Pork Ribs with  Fried Potatoes, Marinated Vegetables and 
Horseradish Sauce
 
Jautienos befstrogenas su bulvių koše ir raugintais agurkais                                7,90 
(didelė/maža porcija)                                                                                             5,80 
Beef Stroganoff with Mashed Potatoes and Marinated Cucumbers
(large/ small portion) 
 
Jautienos didkepsnis (steikas) patiekiamas su aštriu sviestu ir špinatais              14,00 
įdaryta bulve                                                                                                    
Steak served with Hot Buttered Potato stuffed with Spinach
 
 
KARŠTIEJI ŽUVIES PATIEKALAI
MAIN FISH DISHES

Folijoje keptas upėtakis, kimštas žalumynais ir daržovėmis 7,00
Trout Baked in Foil, stuffed with Vegetables and Herbs                                    

Lašiša įdaryta špinatais ir sūriu, patiekiama su virtais ryžiais ir keptais 8,30
pomidorais                                                                                                        
Salmon Stuffed with Spinach and Cheese, Served with Boiled Rice and
Fried Tomatoes

Šv. Petro žuvis su keptomis daržovėmis ir burokėlių siūlais 8,90
St. Peter's Fish with Fried Vegetables and Strips of Beetroots 

SALDIEJI PATIEKALAI
DESSERTS

Dienos pyragas 2,00
Cake of the day
 
Ledai su įvairiais pagardais                                                                                    2,00 
Ice cream with a Variety of Condiments 

Karštas vyšnių desertas su plakta grietinėle, ledais ir mėtos šakele 3,10
Hot Cherry Dessert with Whipped Cream, Ice cream and Mint Springs
 
Varškės desertas su šviežiomis braškėmis                                                            3,50 
Curd Dessert with Strawberries
 
Sluoksniuotoje tešloje keptas obuolys, kimštas trintomis braškėmis,                    3,90 
patiekiama su šokolado padažu ir ledais
Baked Apple in Puff Pastry, stuffed with Strawberries, served with 
Chocolate Sauce and Ice cream